Monero (XMR)

Wat is Monero? Waar kan je Monero kopen?

Wil je complete privacy bij een betaling dan is Monero een munt die je zal bevallen. Bij een transactie wordt er geen enkele privacy prijsgegeven. Dit is niet van de verzender en ook niet van de ontvanger. Ook de transactie zelf is geheel anoniem. Zoek je een manier om je eigen financiële privacy te waarborgen dan is Monero een zeer goede keuze.

Wat is Monero

Monero maakt net als de Bitcoin gebruik van de blockchain. Het verschil met de Bitcoin is dat er geen gegevens worden opgeslagen. Bij de blockchain van de Bitcoin is er bij ieder blok informatie openbaar beschikbaar. Iedereen met toegang tot internet kan dus informatie over een bepaalde transactie opzoeken. Het is met deze informatie mogelijk de hoogte van de transactie te bepalen en aan de hand van het adres van de wallet kan de verzender en ontvanger achterhaald worden.

De makers achter Monero hebben dit veranderd. Het doel van de munt is om complete anonimiteit te bieden. Bekijk je de XRP blockchain van Monero dan zal er geen enkele informatie te achterhalen zijn. De technologie die hiervoor wordt gebruikt heeft de naam ‘Ring Signatures’. Deze technologie gebruikt publieke encryptiesleutels. Deze sleutels van gebruikers worden door elkaar gehaald. Je zou kunnen stellen dat de blockchain bestaat uit ringen. Er gaan door deze ringen meerdere publieke sleutels van gebruikers. Deze sleutels die gaan door meerdere ringen. De transacties zijn op deze wijze niet meer te traceren en ook niet te herleiden.

Dit is een prima manier om anoniem een betaling te doen. Ook kan de blockchain gebruikt worden om vertrouwelijke informatie uit te wisselen. Op deze website kun je veel lezen over de Internet-of-Things. De XRP blockchain kan ook gebruikt worden om de onderliggende communicatie van deze technologie te beveiligen. Een groot voordeel van het netwerk is dat de ringen dynamisch worden aangepast. Dit zorgt ervoor dat het netwerk niet overbelast kan raken. Om te zorgen dat er voldoende miners blijven is er een minimale block reward. Vanaf het jaar 2022 zal er jaarlijks een inflatie van één procent voor de miners zijn.

Een zeer interessante samenwerking

Er zijn plannen om Monero en de Litecoin samen te laten werken. Deze zouden op termijn zelfs samen kunnen gaan. Het zijn nog geruchten maar wel geruchten die gevoed worden door het hoofd van het project van Monero en de founder van Litecoin. Zeker is het dus nog niet maar wanneer het zou gebeuren dan zou dit een enorme boost voor de beide munten kunnen betekenen.

Het team achter Monero

Niet alleen de transacties van Monero zijn anoniem. Dit geldt ook voor het team achter de munt. Kijken we op de website dan zien we slechts enkele namen staan. Dit is onder andere het hoofd van het project Riccardo Spagni. Voor de rest zie je veel schuilnamen. We kunnen dus niet met zekerheid vaststellen of er veel specialisten aan het project verbonden zijn. Wanneer we kijken naar de mogelijkheden van de munt dan kan het bijna niet anders of dit dient het geval te zijn.

Monero kopen

Het is mogelijk om Monero te kopen op de grote exchanges. Dit kan onder andere bij Binance. Hier maak je een account aan en daar stort je andere cryptocurrency zoals Bitcoin in. Deze cryptocurrency kun je dan omwisselen voor Monero. De afkorting die op de exchanges gebruikt wordt voor Monero is XMR. Het is bij de exchanges niet mogelijk Monero te kopen met euro’s of dollars.

Beste Monero wallet

Op dit moment zijn er nog geen hardware wallets waar Monero in opgeslagen kan worden. Dit is iets wat gebruikers graag zien veranderen. Het team achter Monera heeft zelf een wallet ontwikkeld. Dit is de MyMonero web wallet. Deze is te downloaden op de website van Monero. Ook is het mogelijk om Monero te bewaren op de grote exchanges. Dit is echter niet aan te raden als het om grote bedragen gaat.

Monero conclusie

Monero is gelanceerd in 2014 en heeft een goede naam opgebouwd. Het wordt door mensen gebruikt door mensen die volledig anoniem willen blijven. Het is dan ook een veelgebruikte munt op het Darkweb. We mogen dus ook stellen dat er projecten met de munt worden gefinancierd die het daglicht niet kunnen verdragen. Of jij daar aan bij wilt dragen door te investeren in de munt dat is een keuze die je zelf dient te maken.

Monero koers

Sinds 2014 heeft Monero een belangrijke positie in de cryptocurrency markt genomen. Er zijn echter de laatste tijd wel schommelingen geweest. Eind december 2017 was er een grote piek waarna er in februari 2018 weer een flinke daling volgde. De munt is dan ook niet erg stabiel te noemen.