Tether (USDT)

Wat is Tether? Waar kan je Tether kopen?

Ben je een beginner in de wereld van cryptocurrency dan is Tether waarschijnlijk niet een goede keuze. Het is wel een cryptocurrency maar het heeft niet alle kenmerken ervan. Het is een munt die gebruikt kan worden zonder dat er rekening gehouden kan worden met wisselingen van de koers. Dit kan een voordeel zijn maar investeerders kopen vooral cryptocurrency om geld te verdienen. Dat is bij Tether een stuk lastiger dan bij andere munten.

Wat is Tether

Tether heeft als belangrijkste kenmerk dat het altijd dezelfde waarde heeft als fiat-valuta in dezelfde hoeveelheid. 1 Tether zal dan ook altijd gelijk staan aan 1 dollar, 1 euro of 1 yen. Tether is een cryptocurrency die gebruik maakt van de blockchain van Bitcoin. Dit wordt gedaan in combinatie met de Omni Layer technologie. Gebruik je Tether dan kun je de huidige waarde van de cryptocurrency vastleggen. Heb je andere munten zoals de Bitcoin of Ripple dan zou je deze kunnen omwisselen voor Tether. Deze zal dan op de blockchain bewaard worden. Je weet dat de waarde dan altijd gelijk zal blijven.

De blockchain technologie kan op deze wijze zelfs een bank vervangen. Misschien wil jij je spaargeld liever niet op een bankrekening hebben staan. Deze omwisselen voor cryptocurrency zoals de Bitcoin is dan een mogelijkheid. Wel blijf je dan het risico houden van waardeschommelingen. Om daar geen last van te hebben kun je er dus voor kiezen om de cryptocurrency om te wisselen voor Tether. Dan weet je dat de waarde altijd gelijk zal blijven.

Het komt er in het kort op neer dat je euro’s (of dollars of yens) op de blockchain kunt bewaren zonder dat deze minder waard worden. Zou je een betaling met een Tether doen dan profiteer je van alle voordelen die de technologie van de blockchain met zich meebrengt. Dit is snel en veilig wereldwijd betalen. Aangezien de Tether niet onderhevig aan schommelingswisselingen weet je dat je altijd de waarde van de euro (of dollar of yen) betaald.

Een partnership met een dubieuze naam

Niet meteen schrikken maar Tether heeft een partnership met een bedrijf met een dubieuze naam. We geven met opzet aan dat het een dubieuze naam is en (op dit moment) geen dubieus bedrijf. Het gaat hier namelijk om Madoff and Associates. Natuurlijk kent iedereen Bernie Madoff. Het bedrijf Tether laat weten dat het gaat om een samenwerking met de partners van Madoff gaat en dat Madoff zelf niets met Tether te maken heeft. Madoff and Associates zullen auditing operations overzien.

Het team achter Tether

Het team van Tether heeft gerespecteerde namen. Op de website worden deze voorgesteld. Dat het een andere cryptocurrency is dan open source cryptocurrency’s blijkt ook weer uit het team. Deze wordt summier voorgesteld op de website en er is geen mogelijkheid om rechtstreeks contact te leggen met leden uit het team. Dit wil natuurlijk niets over de deskundigheid zeggen. Deze lijkt voldoende aanwezig.

Tether kopen

Het kopen van Tether kan op meerdere manieren. Dit kan bijvoorbeeld op een grote exchange. Daar kun je dan andere cryptocurrency omwisselen voor Tether. Hou er wel rekening mee dat het niet mogelijk is op de exchanges om daar aankopen met de euro of dollar te doen.

Beste Tether wallet

Er zijn meerdere manieren om de Tether op te slaan. Dit kan in de account van de exchanges. Het is echter niet verstandig om dit met grote bedragen te doen. Er is een officiƫle Tether wallet. Deze is te gebruiken in de browser maar er is ook een app voor iOS en Android beschikbaar.

Tether conclusie

Zoek je een manier om jouw cryptocurrency waardevast te maken en wil je deze niet in euro’s of dollars op je bankrekening gestort krijgen dan is Tether een goede keuze. Er is bij Tether ook geen kans op drastische waardeverminderingen. Toch schaffen de meeste mensen cryptocurrency aan als investering. Ben je op zoek naar een munt die snel meer waard kan worden dan is Tether dus geen goede keuze.

Tether koers

Over de koers van Tether kunnen we kort zijn. Deze is hetzelfde als die van de euro of de dollar. Schaf je Tether aan dan zal je niet dagelijks hoeven kijken of de munt een enorme stijging of daling door heeft gemaakt.