Verge (XVG)

Wat is Verge? En waar koop je Verge?

Verge is bezig met een race om de beste privacymunt van de wereld te worden, aldus Verge. In 2014 heeft het project zijn eerste stappen gemaakt onder de naam DogeCoinDark waarna het in 2016 voor een rebranding ging en de naam liet veranderen in Verge. Waar de vorige naam nog connecties met een “donkere” kant met zich meebrachten, straalt Verge openheid en vertrouwen uit. Met deze rebranding is het succes van Verge dan ook direct in een stroomversnelling gekomen.

Wat is Verge?

De cryptomunt Verge is geïntroduceerd om persoonlijke privacy te garanderen. Waar bitcoin ooit starte met een gedecentraliseerde cryptocurrency heeft Verge dit naar een nieuw level gebracht. Transacties kunnen over de hele wereld volledig anoniem en niet traceerbaar worden gedaan. Dit komt doordat Verge gebruikt maakt van het Tor en I2P. De combinatie van deze twee netwerken zorgt ervoor dat IP-adressen en transactiegegevens niet kunnen lekken naar servers waar de gebruiker mee is verbonden.

Kort samengevat kan je zeggen dat zodra er een transactie wordt gedaan. Deze word gestuurd over een aantal wereldwijde sever. Telkens wanneer deze data wordt doorgestuurd naar de volgende server verwijderd de vorige server de data. Hierdoor kunnen transacties niet herleidt worden en is de route nagenoeg ontraceerbaar.

Een andere groot voordeel van Verge ten opzichten van bitcoin is de snelheid waarmee het transactie kan afronden. Doordat de blockchain gebruik maakt van het Simple Payment Verification (SPV) protocol. Hierdoor kunnen transacties op het Verge Blockchain supersnel worden bevestigd en afgerond. Zo zou verge 30 seconden over een transactie doen, terwijl Bitcoin hier 10 minuten voor nodig heeft. Daarnaast doet Bitcoin maar vijf transacties per seconden en zou Verge er honderd per seconden kunnen doen.

Wraith Protocal

In 2017 is de koer van Verge ontzettend toegenomen en daar heeft het WraithProtocol een grote rol in gespeeld. Hierdoor is het namelijk voor gebruikers mogelijk om transactiedata wel of niet zichtbaar te maken. Zo kunnen winkels er bijvoorbeeld voor zorgen dat de transactiedata wel zichtbaar is, maar hun IP-adres wel onzichtbaar blijft.

Het team van Verge

Verge is opensource en echt community. Dit wilt zeggen dat iedereen bijdraagt aan de ontwikkeling van het project. Aangezien Verge voor anonimiteit staat, staan alle teamleden ook met gebruikersnaam vermeld.  Toch zijn er wel een aantal het vermelden waard

De oprichter Sunerok is de ontwikkelaar achter dit project en heeft al 20 jaar ervaring in de netwerkbeveiliging en 6 jaar in blockchain technologie. De tweede naam welke een belangrijke rol speelt is CryptoRekt. Hij is de schrijver van de blackpaper uit 2017 en heeft een belangrijke rol gespeeld in de promotie van Verge de afgelopen tijd. Met 9 jaar ervaring in de cryptocurrency en 8 jaar in de enterprise technologie heeft hij een belangrijke rol met zijn kennis.

Verge kopen

Het kopen van Verge kan op verschillende exchanges. Het is ook mogelijk om met iDeal een aankoop te doen (LiteBit). Uiteraard is het wel zo dat de anonimiteit minder is als je met je eigen bankrekening Verge gaat kopen. Het is ook mogelijk om met andere cryptomunten een aankoop te doen. Op dit moment wordt de munt op meer dan twintig exchanges aangeboden.

Beste Verge wallet

Er zijn verschillende wallets waar Verge in kan worden opgeslagen. Zo heeft Verge een eigen wallet ontwikkeld op basis van de Electrum wallet welke je kan vinden op hun eigen website. Deze wallet is voor vrijwel alle besturingssystemen te downloaden inclusief voor mobiele telefoons.

Verge conclusie

Eind 2017 maakte Verge een stijging van bijna duizend procent door. Dit laat zien dat er vertrouwen in de munt is. Daarnaast is privacy een steeds belangrijker onderwerp in ons dagelijkse leven waarin we continue worden gemonitord en onze data met steeds meer instanties worden gedeeld. Wat dat betreft speelt Verge in op een belangrijk maatschappelijk probleem.

Dat het een opensource project is kan als een groot voordeel worden gezien, maar is tegelijkertijd ook een nadeel. Veel cryptoprojecten kennen een sterk fundament en hebben formele structuur. Dit zou bij Verge wellicht in mindere maten aanwezig kunnen zijn.

Daarbij heeft Verge een aantal sterke concurrenten als Monero, Dash en Z Cash. Deze kennen dan ook een grote bijdragers op hun github als Verge dat heeft.

Verge Koers

Verge kende eind 2017 een flinke toenamen in de waarde van de munt, maar heeft in de dip van januari net zoals alle crypto munten ook moeten inleveren. Van moment van schrijven staat de munt op plaats 30 in de coinmarketcap en kan je stellen dat het een solide munt is geworden. Hieronder kan je de huidige Verge koers bekijken