TRON (TRX)

Wat is TRON? Waar kan je TRON kopen?

TRON mogen we gerust een aangename verrassing noemen. Was jij op 30 oktober 2017 actief op Binance en had je minimaal 0,003 Bitcoin in je account staan dan kreeg je zomaar 500 TRON bijgeschreven in je account. Nu is natuurlijk de vraag wat TRON is en of je ook iets waardevols hebt gekregen. Heb je geen TRON gekregen dan zal je graag willen weten of het de moeite is in deze munt te investeren.

Wat is TRON

Tron is ontwikkeld voor de digitale entertainmentindustrie. Hierbij kun je denken aan games, online casino’s en sociale netwerken. Als je weet dat dit een industrie is met een totale waarde van meer dan een biljoen dollar dan zijn er zeker mogelijkheden. TRON maakt het mogelijk dat de bedrijven in de entertainmentindustrie de data op een decentrale manier kan publiceren. Ook kan de data worden opgeslagen en beheerd. Het doel is dat makers van muziektracks, documenten en games het beheer en de distributie in eigen hand te houden. Nu is het in de meeste gevallen dat er een tussenpersoon is die deze stappen regelt. Dit kost natuurlijk ook weer geld want de tussenpersonen werken niet voor niets. TRON zorgt ervoor dat niet alleen de makers meer geld verdienen maar dat de prijzen ook transparanter worden.

In de praktijk zal de applicatie Peiwo de eerste zijn die TRON gaat gebruiken. Dit is een applicatie die gemaakt is door de founder van TRON, Justin Sun. Momenteel wordt Peiwo al door meer dan een miljoen gebruikers gebruikt. Het is één van de grootste streamingplatformen van China. TRON zal voornamelijk worden gebruikt om de smart contracts van het platform te gebruiken. Daar kunnen dan de live shows mee worden geregeld. Kijken we naar het aantal gebruikers van het platform dan heeft TRON nu al Ethereum verslagen.

Het was slim om de traders van Binance TRON cadeau te doen. Het was een investering maar het zette TRON meteen op de kaart. Alle traders wisten van het bestaan en er was ook meteen publiciteit. Iedereen wilde immers weten wat TRON is. Dit heeft gezorgd voor een goede en snelle start.

De partners van TRON

TRON heeft grote partners in de vorm van investeerders achter zich staan. Dit is onder andere Binshen Tang de eigenaar van de game Clash of Clans. Ook de oprichter van Kuaidi (de Chinese Uber) is betrokken bij het project. Miners die kennen vast wel Jihan Wu. Dit is de CEO van Bitmain en dit is één van de grootste miningbedrijven ter wereld. Als laatste is is als investeerder nog Linke Yang, de oprichter van BTC China, bij het project betrokken.

Het team achter TRON

Justin Sun is de belangrijkste man in het team van TRON. Dit is niet alleen de founder maar ook een protégé van Jack Ma. Dit is de oprichter van de Alibaba group. Het feit dat Ma gelooft in Sun betekent veel. Daarnaast is er een solide team van ontwikkelaars en adviseurs. Tel daarbij de investeerders op en het mag duidelijk zijn dat er aan kennis geen gebrek is.

TRON kopen

Dat TRON bij Binance cadeau werd gedaan geeft al aan dat deze cryptocurrency daar ook aan te schaffen is. Waar je bij Binance op moet letten is dat er niet met euro’s of met dollars betaald kan worden. Er dient eerst een cryptocurrency zoals de Bitcoin in de account te worden gestort. Daarna kan dit worden omgewisseld voor TRON. De afkorting van TRON op Binance is ‘TRX’.

De beste TRON wallet

TRON kan worden opgeslagen in de hardware wallet Ledger Nano S. Toch dient het dan wel te worden opgeslagen onder Ethereum. Zoek je een softwarematige wallet dan is de myetherwallet met daarbij metamask een goede keuze.

TRON conclusie

Aan het team te zien is er voldoende kennis waar gebruikt van kan worden. Er is door de investeerders ook veel vertrouwen in de munt. Wat een groot voordeel is voor de gebruikers van het netwerk is dat deze recht hebben op een gedeelte van de winst. Dit is een enorme stimulans om het netwerk te gebruiken. De kans is dus groot dat het netwerk veel gebruikt zal worden. Er zijn dus redenen om aan te nemen dat TRON een succesvolle toekomst tegemoet gaan.

TRON koers

De koers van TRON maakte in het begin een flinke groei door. In totaal is de munt al meer dan duizend procent gestegen. Ook dit is weer een teken dat er zeker potentie is. Op dit moment is de koeris redelijk stabiel. Een explosieve groei zoals in het begin is onwaarschijnlijk maar er is zeker een positieve toekomst voor TRON.