Blockport (BPT)

Wat is Blockport? En waar koop je Blockport?

Blokport omschrijft zich als het eerste sociale crypto exchange en wilt zich focussen op gebruiksvriendelijkheid en kennisdeling. Voor iedereen (dus ook beginners) moet het mogelijk zijn om crypto’s te kopen, verkopen en beheren. Blockport wilt met hun exchange hiervoor zorgen.

Wat is Blockport

De cryptomarkt zit in een ongelofelijk groei de afgelopen jaren met 2017 als absolute top jaar. Blockchain en Smart contracting zullen dan ook niet meer in de toekomst weg te denken zijn. Bitcoin en Ethereum zijn daar wellicht op dit moment de beste voorbeelden van. Het is dan ook niet zo raar dat veel Nederlanders deze markt als een goede manier zien om rendement te maken op hun vermogen. Tenslotte zijn er nog talloze crypto munten waar een flink toekomstperspectief in zit. Voor de meeste mensen begint alleen hier het probleem. Hoe begin je met crypto munten? Waar koop je ze? Hoe sla je ze veilig op? En welke crypto munten hebben een goed toekomstperspectief? Blockport wilt op deze vraagstukken instappen!

Blockport hoopt de barrières voor beginnende investeerders te verlagen. Door een gebruiksvriendelijke interface en veel kennisdeling moet de nog vrij onbekende wereld van crypto voor iedereen toegankelijk worden. Blockport moet dan ook de eerste exchange worden waar gebruikers geen verstand hoeven te hebben van blockchain transacties.

Blockport social trading features

In de omgeving van Blockport komt er ruimte om van elkaar te leren. Minder ervaren traders kunnen bijvoorbeeld ervaren traders volgen waardoor zij gebruik kunnen maken van hun portfolio, kennis en ervaring. Als je iemand wilt volgen dan betaal je diegene in Blockport tokens (BPT). Na toestemming van diegene krijg je toegang tot zijn expertises en portfolio.

Blockport team

Blockport beschikt over een Nederlands team wat bestaat uit 9 teamleden en 6 adviseurs. De oprichters komen uit Nederland en het kantoor is gevestigd in Amsterdam.  De twee oprichters Sebastiaan Lichter en Kai Bennink zijn wellicht dan ook direct de meeste interessante personen op te behandelen.  Beide hebben jarenlange ervaring in de technologie. Sebastiaan was innovatieprojectmanager bij Independer en heeft gestudeerd aan de TU Delft en heeft zich gespecialiseerd in de blockchain technologie. Waar Kai heeft voor een paar maanden gewerkt voor IBM en is afgestuurd aan de Technische Universiteit Delft waar hij MSc Management of Technology.

Enkele adviseurs zijn daarentegen wel echt het vermelden waard. Zo heeft Blockport een samenwerking met ARK en is  Lars Rensing (CFO van ARK) adviseur voor Blockport. Uiteindelijk moeten de ARK blockchain-services ervoor zorgen dat alle technische aspecten van het project gerealiseerd worden. Denk hierbij aan transacties te voldoen tussen verschillende blockchains en de intergratie van verschillende wisselkoersen.

Blockport kopen

Op dit moment is Blockport nog een vrij nieuwe crypto en is hij alleen verkrijgbaar op verschillende exchanges. Sinds enkele dagen is het verkrijgbaar op Kucoin wat wellicht de meeste grootste en betrouwbaarste exchange is.

Blockport conclusie

Natuurlijk is het idee van een exchange niet nieuw en zijn er talloze concurrente te benoemen. Toch zit er aan het project een belangrijk onderdeel waardoor het zich onderscheidt van alle andere exchanges en dat is het sociale gedeelte. Hier onderscheidt Blockport zich enorm van andere vergelijkbare project en dat zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Daarbij was de ICO al binnen enkele minuten uitverkocht wat een goed voorteken is.

Het team achter Blockport kan ook de nodige vraatekens oproepen. Het is een ongelofelijk jong team met vrij weinig ervaring in de Blockchain. Dit is voor veel mensen dan ook een groot nadeel om niet all in te gaan op dit project. Wel moeten we erbij vermelden dat de samenwerking met ARC wel een grote stap is naar het vertrouwen in het team. Hopelijk komen er in de toekomst nog meer van dit soort samenwerking bij

Blockport koers

Na de lancering van de ICO is de waarde vanBlockport iets naar beneden gegaan. Zoals eigenlijk de gehele markt in deze tijd. Maar sinds 17 februari ken Blockport een gigantisch groei door zit het weer op de prijs van de ICO. Door de lage Supply heeft Blockport het in zich om een flinke waarde te krijgen en zal het de aankomende tijd spannend zijn wat het team en het project laten zien.