Substratum (SUB)

Wat is Substratum? En waar koop je Substratum?

Substratum is een opensource platform welke ervoor moet zorgen om het internet te decentraliseren. Internetgebruikers kunnen in het systeem van Substratum toegang krijgen tot het internet en hosting van andere gebruikers. Deze gebruikers krijgen voor de aangeboden bandbreedte een vergoeding in de vorm van een Substratum (SUB). Daarbij kunnen zij zelfs aangeven hoeveel verwerkingskracht zij verkopen en op welk tijdstip van de dag.

Wat is Substratum?

Zelfs in ons landen kennen we bepaalde beperkingen op het internet. Neem bijvoorbeeld Pirate Bay welke sinds enkele jaren is geblokkeerd. Maar landen als China en Rusland hebben te maken met nog veel meer beperkingen op het internet. Veel van deze gebruikers hebben de afgelopen jaren gebruikt gemaakt van TOR of VPN, maar hier was vaak lastige software voor nodig en is bovendien in steeds meer landen verboden. Door het gebruik van Substratum hoeven zij geen lastige software te installeren en kunnen zij in korte tijd gebruik maken van een netwerk zonder beperkingen.

Hoe werkt Substratum?

Door het installeren van een klein stukje software op je computer “Substratum Node” kan je al bijdragen aan het netwerk. Al deze Substratum Nodes zorgen gezamenlijk voor een wereldwijd netwerk welke ervoor zorgen dat iedereen over de wereld gebruik kan maken van een netwerk zonder beperkingen. Door de slimme versleutelingstechnologie achter het project kunnen meerdere Nodes een verzoek afhandelen zodat deze zo snel mogelijk wordt voltooid. Wanneer jouw Substratum Node wordt ingeschakeld, krijg je hier een klein vergoeding over in Subs.

De kracht van Substratum ligt hem vooral in de eenvoud van de software. Zonder technische kennis kunnen gebruikers hun internetverbinding delen in de Substratum blockchain. Aan de hand van de software kan precies aangegeven worden wanneer en hoeveel bandbreedte, CPU enz. gedeeld mag worden aan het netwerk. Mocht de gebruiker hier niets voor instellen dan zal de software dit zelf bepalen en zich aanpassen aan de ruimte welke beschikbaar is.

Substratum kopen

Substratum los kopen is op dit moment niet mogelijk, maar kan je er wel aan komen via een Exchange. Zodra je een account bij een exchange hebt, kan je hier bitcoins naar overmaken. Deze bitcoins kan je vervolgens omruilen voor Substratum. De twee bekendste exchanges op dit moment welke Substratum aanbieden zijn Kuchoin en Binance.

Substratum veilig bewaren

Zodra je Substratum op je exchange hebt dan is het belangrijk om deze ook goed te bewaren. Hoewel exchanges vandaag de dag goed beveiligd zijn, is het toch een stuk veiliger om je Substratum te bewaren in een wallet. Aangezien Substratum  op het Ethereum blockchain draait, kan je deze opslaan in MyEtherWallet.