IOTA (MIOTA)

Wat is IOTA? Waar kan je IOTA kopen?

Veel munten claimen anders te zijn maar er zijn maar een paar munten waar dit ook echt voor geldt. IOTA is hier een mooi voorbeeld van. Dit is een munt waarvan hoge verwachtingen zijn. Het zou volgens kenners zelfs mogelijk zijn dat deze munt populairder dan de Bitcoin gaat worden. Dit is een torenhoge verwachting. Dit is uiteraard op sterke argumenten gebaseerd. Wij zetten alles voor je op een rij. Jij kunt dan een goede afweging maken of je ook gaat investeren in IOTA.

Wat is IOTA

IOTA is een munt die het anders doet. Vergelijken we het met de Bitcoin dan is het grootste verschil dat er niet van een blockchain gebruik gemaakt wordt. IOTA maakt gebruik van een technologie met de naam ‘Directed Acyclic Grap’. Afgekort wordt de technologie ‘DAP’ genoemd. Het grote verschil van deze technologie in vergelijking met de blockchain is dat alle technologische middelen verhandeld kunnen worden zonder transactiekosten. Op deze website kun je veel lezen over een andere baanbrekende technologie: The Internet of Things. IOTA is hiervoor uitermate geschikt.

Laten we eens kijken wat nu precies het verschil is met de blockchain. De traditionele blockchain daar worden de transacties als blokken op een chronologische en lineare wijze toegevoegd aan de blokketen. Ieder blok is daardoor gekoppeld en het vorige en het volgende blok. Is er een nieuwe transactie dan zal deze als een blok aan de keten worden toegevoegd. Het systeem waar IOTA gebruik van maakt heeft de naam ‘Tangle’. Dit systeem werkt op een hele andere wijze. Het systeem kun je het beste uitleggen als een web van transacties. Deze zijn allemaal met elkaar gelinkt. Iedere transactie is weer betrokken bij het valideren van andere transacties. Het is dan ook mogelijk dat deze op een andere wijze aan elkaar gekoppeld zijn. Dit is dus niet op een chronologische volgorde zoals bij de blockchain.

Wil je betalen met de munt dan kan dit dus zonder dat er transactiekosten te hoeven worden betaald. De munt waar IOTA gebruik van zal maken heeft de naam MIOTA gekregen. Er is echter nog niet bekend gemaakt dat deze munt daadwerkelijk als betaalmiddel uitgegeven zal worden. Toch biedt de technologie vele voordelen en is de verwachting dat er over niet al te lange tijd met MIOTA betaald kan worden. MIOTA kan ook gebruikt worden voor data-integriteit. Voordelig kan jij er dan voor zorgen dat de data juist en consequent blijft.

De indrukwekkende lijst van partnerships

Er zijn behoorlijk wat partnerships gesloten en we noemen een paar indrukwekkende namen. Volkswagen en Bosch zijn onder andere partners van IOTA. Ook de softwarefabrikanten Ubuntu, Microsoft en Ruuvilab zijn als partner verbonden. Grote bedrijven hebben vertrouwen in de munt en dit is een goed teken.

Het Team van IOTA

Er zijn meerdere founders en deze worden voorgesteld op de website van IOTA. Een bekende naam die we kennen van de Bitcoin is Sergey Ivancheglo. Dominik Schiener is een founder die veel heeft gewerkt aan de blockchain. Deze founder heeft een grote bijdrage geleverd aan het systeem Tangle. Naast de founders is er een groot team achter IOTA. Dit zijn niet ontwikkelaars maar ook reseachers en wiskundigen. Wanneer je op de website van IOTA kijkt dan zie je dat er voldoende kennis in huis is.

IOTA kopen

Het kopen van IOTA kan op de grote exchanges. Binance is een goed voorbeeld. Aangezien je bij de grote exchanges niet met euro’s of dollars kunt betalen dien je eerst cryptocurrency naar account te storten. Deze kun je dan omwisselen. Je zou dus bijvoorbeeld Bitcoins kunnen omwisselen naar IOTA.

De beste IOTA wallet

We spraken net al dat je IOTA kunt kopen op de grote exchanges. Daar zou je de munt ook kunnen bewaren. Toch is het niet aan te raden om dit met grote bedragen te doen. Voor IOTA is een speciale wallet te downloaden. Dit is niet zo makkelijk als bij andere munten. Het is een hele setup die je dient te doorlopen. Het is wel verwachting dat als de munt groter wordt dat er meerdere en eenvoudigere wallets beschikbaar komen.

IOTA conclusie

Door het ontwerpen van Tangle is er een goed alternatief voor de blockchain. Of het echt groter dan de Bitcoin gaat worden is afwachten. De potentie is er in ieder geval. Kijken we naar de nadelen dan kunnen we zeggen dat het netwerk afhankelijk is van de gebruikers. Bij het verifiëren van de transacties zijn deze immers nodig. Bij de Bitcoin worden de personen die de transacties verifiëren beloond. Dat is bij IOTA niet het geval. Het is dus wel noodzakelijk dat er veel actieve gebruikers zijn. Zonder deze gebruikers kunnen transacties behoorlijk lang duren.

IOTA koers

De IOTA koers maakte een sterke groei door. Door de hoge verwachtingen werd de munt veel gekocht en steeg deze explosief. De laatste tijd is de koers stabiel. Er worden de komende tijd geen explosieve stijgingen meer verwacht.