Walton (WTC)

Wat is Waltonchain? En waar koop je Waltonchain?

De naam Waltonchain is afgeleid van Charlie Walton. Dit is de uitvinder van de RFID chip. De munt richt zich op het creëren van een decentraal netwerk voor RFID chips. RFID is de afkorting van ‘Radio-frequency identification’. Deze RFID chips zijn steeds belangrijker aan het worden, omdat ze in steeds meer dagelijkse routines/producten verwerkt worden.  Een goed voorbeeld hiervan is wellicht  de identificatie van kaartbetalingen. De verwachting is dat de RFID technologie de komende jaren de barcodes zal vervangen.

Wat is Waltonchain?

Waltonchain is een Chinees project. Het project richt zich op het tracken van fysieke objecten. Dit wordt gedaan met behulp van een blockchain en RFID technologie. Plaats je een RFID chip in een apparaat of ander product dan kan er worden gezien waar het object zich in de wereld bevindt. Het grote voordeel is dat dit kan worden gedaan zonder een handmatige scan nodig te hebben.

De RFID chips zijn zo groot als een rijstkorrel. Dit maakt het geschikt om de barcode te vervangen. De chip is klein maar dit is niet het enige voordeel. Een barcode moet op een bepaalde manier gescand worden. Dit is bij de RFID chip niet het geval. Wanneer deze zich in bijvoorbeeld kleding bevindt dan kan deze door de kleding heen gescand worden.

De RFID chip wordt nu vooral nog in het distributieproces gebruikt. Hiermee kunnen snel producten worden gescand. Een mooi voorbeeld is een drone die door het magazijn vliegt en direct alle artikelen scant. Het wordt op deze manier een stuk eenvoudiger om een voorraad bij te houden. De technologie maakt het mogelijk om fysieke producten aan het internet te koppelen. Dit wordt ook wel het ‘Internet of Things’ model genoemd.

Samenwerkingen met grote fabrikanten

Er lopen op dit moment meerdere samenwerkingen. Het kledingconcern Zara maakt bijvoorbeeld gebruik van de technologie. Daarnaast lopen er gesprekken met H&M (kledingconcern) en GlaxoSmithKline. Deze laatste behoort tot de vijf grootste farmaceutische industriële ondernemingen ter wereld.

Waltonchain maakt ook onderdeel uit van de grootste Internet of Things alliantie ter wereld. Dit is sinds er een samenwerking is aangegaan met ‘China Mobile Internet of Things Alliance’. Deze alliantie bestaat uit gerenommeerde telecombedrijven zoals China Mobile, Huawei en Unicom. Waltonchain stelt de blockchain oplossing beschikbaar voor deze bedrijven. Het is de verwachting dat eind 2018 de smartphones van de telecombedrijven de Walton RFID chips bevatten.

Het team van Waltonchain

Het team van Waltonchain bestaat uit een groep van specialisten op het gebied van de blockchain, Internet of Things en de RFID technologie. Op de eigen website is te lezen dat het elite talenten uit China en Korea zijn. Het project wordt ondersteund door senior blockchain ontwikkelaars, financiële experts, CEO’s van grote bedrijven en gerenommeerde advocaten. Het team wordt uitgebreid voorgesteld op de eigen website.

Waltonchain kopen

Om Waltonchain te kopen dien je al andere cryptomunten te bezitten. Deze kun je dan omwisselen

naar Waltonchain. Om snel en makkelijk Waltonchain te kopen ga je naar een grote exchange zoals Binance. Daar wissel je de cryptomunten zoals de Bitcoin om voor Waltonchain.

Beste Waltonchain wallet

Waltonchain is een ERC20 token. Dit betekend dat deze munt in iedere wallet opgeslagen kan worden die compatibel is met de ERC20 tokens. Veel mensen gebruiken de Myeteherwallet om deze munt op te slaan.

Waltonchain conclusie

De samenwerking met de grote (telecom)bedrijven geeft aan dat er een goede toekomst voor de munt in het verschiet ligt. Het team heeft specialisten op ieder gebied. We mogen dan ook aannemen dat er een goede controle is. Kijken we naar de nadelen dan zien we dat er van een gesloten systeem gebruik wordt gemaakt. Dit wordt door experts als nadeel van het Internet of Things model gezien. Alleen geverifieerde en vooraf goedgekeurde partijen kunnen van het netwerk gebruik maken.

Waltonchain werkt aan een nieuw model. Dit wordt het Value Internet of Things genoemd. Dit model wordt boven het huidige model gebouwd. Het gebruikt de blockchain technologie om het netwerk meer open en vrij te maken. De RFID chip zal met dit nieuwe model verbonden blijven aan de blockchain. De RFID reader werkt als een Node binnen het netwerk. We mogen dan ook stellen dat er aan de nadelen wordt gewerkt.

Waltonchain koers

De koers van Waltonchain heeft flinke schommelingen doorgemaakt. Er lijkt wel een goede toekomst te zijn door alle ontwikkelingen die de RFID technologie doormaakt. Op dit moment staat de munt op plaats 38 in de coinmarketcap.