Dragonchain (DRGN)

Wat is Dragonchain? En waar koop je Dragonchain?

Dragonchain is in 2014 begonnen als een Disney Private Blockchain platform. Eind 2016 gaf Disney de blockchain vrij als opensource software waarna  Dragonchain Foundation het overnam. Deze non-profit organisatie is vandaag de dag de ontwikkelaar van dit tot nu toe succesvolle project en brach eind 2017 de ICO naar de markt.

Wat is Dragonchain?

Het doel van Dragonchain is om bedrijven sneller kennis te laten maken met blockchain en hun bedrijfsprocessen hierop te integreren. Daarbij is Dragonchain erg goed om bedrijfsgevoelige informatie op een zo veilige manier mogelijk op te slaan. Om ervoor te zorgen dat bedrijven hun processen zo goed mogelijk kunnen laten samenwerken in de blockchain zijn er drie onderdelen ontwikkeld.

Dragonchain Kopen

Dragonchain is op geen enkele manier rechtstreeks in te kopen, maar kan wel worden getrade met bitcoins doormiddel van een exchange. Op dit moment is de belangrijkste en grootste Exchange welke Dragonchain aanbiedt Kucoin. Hier kan je een account op aanmaken en je bitcoins naartoe sturen. Vervolgens kan je deze omruilen voor DRGN tokens.

Dragonchain Wallet

Momenteel is Dragonchain een ERC-20 token wat betekend dat het gebruik maakt van de protocool van het Ethereum netwerk. Hierdoor kan je dus automatisch gebruik maken van de Ethereum wallets op je Dragonchain veilig in op te slaan.

Dragonchain veilig bewaren op MyEtherWallet

Wellicht is MyEtherWallet (myetherwallet.com) wel de meeste gebruikte wallet om ERC-20 tokens in op te slaan. Deze web-based wallet is uitermate geschikt op Drgn in op te slaan en worden beveiligd doormiddel van een keystore bestand en wachtwoord. Uiteraard betekend dit dat je deze goed moet bewaren!