ICON (ICX)

Wat is ICON? Waar kan je ICON kopen?

ICON wordt ook wel de NEO van Zuid-Korea genoemd. Er zijn ook experts die de vergelijking met Ark maken. De founders zelf noemen het een combinatie van COSMOS en Ethereum. Nu vraag jij je misschien af wat ze hier allemaal mee bedoelen. Na het lezen zal jij een goed idee hebben wat ICON is en of het verstandig is om hier in te investeren.

Wat is ICON

Het idee waarmee ICON is ontworpen is om alle blockchains met elkaar te verbinden. Daarbovenop moet het dan ook nog een ICO-platform zijn. Het doel is om een gigantisch ecosysteem te worden die alle blockchains van instanties samenvoegt. Hierbij kun je dan denken aan de blockchains van banken, universiteiten, ziekenhuizen en bedrijven. De informatie kan dan worden gedeeld door de hoofdblockchain van ICON. Door dit systeem zijn er dan geen tussenpersonen meer nodig en alles kan worden geautomatiseerd.

Er is vraag naar ICON aangezien er nu nog geen systeem is die alle blockchains met elkaar verbindt. Ook kan er nog niet gecommuniceerd worden door de verschillende blockchains. Het systeem wat ICON gebruikt om de blockchains met elkaar te communiceren wordt Loopchain Fault Tolerance genoemd (afgekort LFT). Dit is een voortzetting van het BFT23-algoritme dat in gebruik is door NEO. LFT kan op dit moment worden gezien als één van de krachtigste en veiligste meest schaalbare blockchainoplossingen.

De partners van ICON

ICON heeft een aantal belangrijke partners. December 2017 werd er bekend gemaakt dat er een blockchain interoperability alliance is aangegaan met Aion en Wanchain. Dit heeft als doel om de individuele blockchainprotocollen met elkaar te verbinden. Ieder bedrijf houdt wel zijn eigen rol. ICON zorgt ervoor dat de blockchains met elkaar verbonden worden.

Het team achter ICON

ICON is een project wat al ruim twee jaar in ontwikkeling is. Dit project wordt geleid door Dayli Financial Group. Dat dit een bedrijf met expertise is blijkt wel uit het feit dat dit een bedrijf is wat wordt gewaardeerd op ruim een miljard dollar. Op dit moment werken er eenendertig mensen fulltime aan de munt. Dat er expertise aanwezig is blijkt wel uit het feit dat er een aantal founders van Daily Financial Group fulltime meewerken aan het systeem. Het is ook goed om te weten dat het bedrijf eigenaar is van CoinOne. Dit is na Binance de meest populaire exchange ter wereld.

ICON kopen

Wil je ICON kopen dan kan dit worden gedaan op een exchange. We schreven net al over Binance en CoinOne. Dat zijn exchanges waar ICON kan worden gekocht. Je dient dan te zoeken naar de afkorting ICX. Bij de exchanges dien je wel met cryptocurrency te betalen. Dit dien je eerst te storten in je account waarna je dit om kunt wisselen.

De beste ICON wallet

Het team achter ICON heeft een eigen munt ontwikkeld. Deze heeft de naam ECONex en kan worden gedownload op de website. Er is op dit moment alleen nog een versie voor Chrome. Er zijn wel plannen om ook een app voor Android en iOS te maken. Naast de munt zelf kunnen er ook ETH tokens worden opgeslagen.

ICON conclusie

Wat in het voordeel van ICON pleit is dat er een zeer deskundig team aan het project werkt. Daarbij wordt er ook aan een veelbelovende technologie gewerkt. Dit maakt het dat investeerders een goede toekomst voor de munt zien. Dat er een gerespecteerd en gerenommeerd bedrijf als grondlegger is dat beloofd natuurlijk ook veel goeds. Op dit moment lijkt dan ook dat investeren in ICO een goede beslissing is.

ICON koers

De koers van ICON is over het algemeen zeer stabiel. Er is af en toe een piek en een daling te zien maar dit hersteld zich over het algemeen snel. Het is de verwachting als de technologie echt live gaat dat de koers een enorme sprong gaat maken.