Lisk (LSK)

Wat is Lisk? Waar kan je Lisk kopen?

Lisk is een organisatie die bedrijven enthousiast wil maken voor de cryptocurrency. Nu gebruiken nog vooral de particulieren en de investeerders de cryptocurrency. Er zijn ook nog niet heel veel (web)winkels waar met cryptocurrency zoals de Bitcoin of de Litecoin kan worden betaald. Daar wil Lisk dus verandering in brengen. Het is een nobel streven. Het is natuurlijk wel de vraag of bedrijven zitten te wachten op de cryptocurrency.

Wat is Lisk

Lisk is een decentraal netwerk. Deze biedt de mogelijkheid om op de programmeertaal JavaScript blockchain applicaties te ontwikkelen en te distribueren. De sidechain is verbonden aan het netwerk van Lisk. Daar kunnen ontwikkelaars een eigen blockchain applicatie op ontwikkelen. Het is een groot voordeel dat de applicaties op de sidechain kunnen worden ontwikkeld. Dit biedt flexibiliteit voor de implementatie van de aanpassingen op de decentrale toepassingen.
De mogelijkheden op het netwerk van Lisk zijn eindeloos. Hiermee kunnen bijvoorbeeld platform onafhankelijke sociale netwerken worden ontwikkeld. Deze zijn volledig gedecentraliseerd. Dit alles is gedaan zonder de moeite van ingewikkelde consensus-algoritmen of peer-to-peer-netwerkprotocollen.

Het netwerk ging op 24 mei 2016 van start. Deze kreeg toen ook de eigen cryptocurrency genaamd LSK. Er is voor de ontwikkelaars een software development kit, bekend onder ‘SDK’. Hiermee kunnen de applicaties worden ontwikkeld.

Een samenwerking met Google

Een goed teken voor Lisk is dat Google interesse heeft getoond in een samenwerking. Dit moet een soort van driehoeksverhouding worden met daarbij uiteraard Lisk en Expand Online. Deze laatste is een Nederlands martketingbureau. Het mag duidelijk zijn dat Google grote mogelijkheden biedt. Niet alleen op het gebied van ontwikkeling maar ook op het gebied van promotie.

Het team achter Lisk

Achter Lisk zit een groot team. Dit team is te groot om stuk voor stuk te benoemen. Op de website van Lisk worden alle teamleden voorgesteld. Er is duidelijkheid. Waar sommige munten kiezen voor anonimiteit zijn bij Lisk alle teamleden met foto en volledige naam te zien. Ook is er op de website de mogelijkheid om met de teamleden contact op te nemen.

Lisk kopen

Het kopen van Lisk kan alleen worden gedaan op de grote exchanges. Dit kan bij verschillende en Binance is hier een voorbeeld van. Waar je wel op dient te letten als je bij een exchange koopt is dat je niet met euro of dollar kunt betalen. Je dient eerst cryptocurrency zoals de Bitcoin naar je account op de exchange te storten. Deze kun je dan omwisselen voor Lisk. Je dient dan bij de exchange te zoeken naar LSK.

De beste Lisk wallet

Er zijn door de Lisk Foundation twee wallets ontwikkeld. Deze zijn speciaal voor de munt ontwikkeld en dus een goede keuze. Voor gebruikers die alleen willen betalen is de Lisk Nano wallet aan te raden. Deze hoeft niet de gehele blockchain te downloaden. Ontwikkelaars kunnen het beste gebruik maken van de Lisk Core wallet.

Lisk conclusie

Zoals we in het begin van het artikel al aangaven is het een nobel streven om een cryptocurrency te starten die zich richt op bedrijven. Dat Google de samenwerking aan wil gaan is ook een goed teken. Toch dienen er wel voldoende ontwikkelaars te zijn die applicaties op de sidechain gaan ontwikkelen. Wanneer dit het geval blijkt dan zal de munt een goede toekomst tegemoet gaan.

Lisk koers

Op dit moment staat Lisk op plaats negentien in de Coinmarketcap. De koers liet over het algemeen een goede groei zien. Er zijn door verschillende investeerders al mooie rendementen behaald. Zie jij het ook zitten met deze munt en blijkt jouw inzicht correct dan zal je ook een fraai rendement kunnen behalen.