VeChain (VEN)

Wat is Vechain? En waar koop je Vechain?

Cryptomunten maken een stormachtige ontwikkeling door en dat geldt ook voor Vechain. We kunnen ons dan ook voorstellen dat jij twijfelt of je ook in deze munt moet investeren. Maar wat is VeChain precies en hoe ziet de toekomst en koers eruit.

Wat is VeChain?

Laten we beginnen met wat VeChain nu precies is. Dit merk zet zich in de markt als het leidinggevende blockchainplatform voor producten en informatie. Het bedrijf wat voor de introductie heeft gezorgd is de VeChain Foundation. Dit bedrijf is in 2015 gestart door Sunny Lu. De VeChain Foundation is een non-profit organisatie. Dit is slim gedaan want op deze wijze wordt er niet geconcurreerd met de aandeelhouders.

Het voornaamste doel van het bedrijf is om een ecosysteem voor producten te creëren. In dit systeem moet het vertrouwen totaal zijn geïntrigeerd. Dit klinkt complex maar door een simpel voorbeeld te geven is het eenvoudig uit te leggen:

Er zijn veel merken waar namaakproducten een bedreiging vormen. Denk hierbij aan Rolex of Nike. Het doel van VeChain is om te zorgen dat alle producten op de blockchain worden geregistreerd. De koper kan aan de hand van deze gegevens controleren of het product echt is. Alle gegevens zijn in te zien. Er is ook te controleren wanneer het product is gemaakt en welke materialen er zijn gebruikt. Het is een simpele manier om te controleren wat je nu precies koopt.

In dit voorbeeld gat het om de echtheid van een product te controleren, maar natuurlijk is dit op nog veel meer gebieden toe te passen. Doordat alles over het product wordt bijgehouden heeft de consument altijd volledig inzicht in de samenstelling en omstandigheden van het product. Je zou dus zelfs alles te weten kunnen komen over hoe een fles wijn is samengesteld en onder welke omstandigheden.

Indrukwekkende samenwerkingen

Dat er groot vertrouwen in VeChain is blijkt wel uit grote bedrijven die een samenwerking zijn aangegaan. Renault gebruikt het voor de supply-chain. Direct Imported Goods is de grootste wijnimporteur van China. Dit bedrijf gebruikt de Blockchain om de producten verkopen en te monitoren. Misschien is de indrukwekkendste samenwerking wel met PwC. Deze samenwerking moet het gebruik van de Blockchain in Azië naar een hoger niveau tillen. Het zegt veel dat grote multinationals de mogelijkheden van VeChain gebruiken. Dit wekt ook vertrouwen bij investeerders.

VeChain kopen

Wil je VeChain kopen dan dien je al cryptomunten te bezitten. Hiermee kunnen dan de VeChains worden gekocht. Dit kan bij meerdere grote exchanges. Binance.com is hier een goed voorbeeld van. Het aanschaffen gaat erg simpel. Je maakt de cryptomunten zoals de Bitcoin over naar de exchange. Daar wissel je deze dan om voor de VeChain. Vanuit de exchange kun je ze dan naar de eigen wallet transfereren.

VeCHain wallet

VeChain is op dit moment nog een ERC20 token. Dit houdt in dat de Wallet die je gebruikt geschikt dient te zijn voor ERC20. Dit is onder andere MyEtherWallet. Uiteraard kun je ook een hardware wallet kiezen. Je kunt natuurlijk ook voor de makkelijke weg kiezen en deze in je account bij een exhcange laten staan. Wel is het goed om te weten dat het niet verstandig is om grote bedragen op een exchange te bewaren.

VeChain koers

De koers van de VeChain is makkelijk online te volgen. Daar kun je ook zien dat deze sinds de introductie een flinke groei heeft doorgemaakt. Niemand kan de toekomst voorspellen maar de vooruitzichten zijn rooskleurig. De VeChain rebranding heeft nog niet plaatsgevonden. Het is de verwachting dat als dit wel het geval is dat de koers nog verder gaat stijgen. Net als bij andere cryptomunten is het vooral belangrijk je gezonde verstand te gebruiken. Kijk hoe de ontwikkeling is en hou het nieuws goed in de gaten. Dan kan de VeChain je een fraai rendement opleveren.