Wat is een airdrop? Gratis Cryptocurrency?

Wat is een airdrop? Gratis Cryptocurrency?

Airdrops worden vaak gezien als het “gratis” geld onder de cryptocurrency. Aridrops worden vaak gebruiken door cryptocurrency welke meer aandacht willen voor hun project. Hiervoor verdelen zij een klein aantal van hun munten onder deelnemers om zo kennis op te laten doen van hun project. Vaak kan je al meedoen met een airdrop door enkel je gegeven achter te laten. Terwijl een andere mogelijkheid kan zijn dat je in het bezit moet zijn van een bepaalde munt.

Crypto airdrop in de praktijk

Wellicht is het beste voorbeeld van een geslaagde airdrop die van TRON in november 2017. Iedereen die op de exchange van Binance zat en 0,003 BTC in zijn bezit had, kreeg 500 TRX. Deze airdrop had ongeveer een waarde van 25 dollar en was geheel gratis. TRON kreeg daar in tegen veel aandacht en wist wellicht daarom zich te nestellen in de top van de cryptocurrency markt.

Toch zijn er ook kanttekeningen te maken aan de airdrops van cryptocurrency. Zo zijn er voldoende voorbeelden in de praktijk waarbij er misbruik van gemaakt is. Het is namelijk een ideale manier om persoonlijke gegevens als email, adres en private key bij mensen los te krijgen. Het vervolg nadat jij je gegevens achter laat is dat opeens munten van je wallet verdwijnen en/of je spam ontvangt op je mailbox. Let dus goed op voordat je meedoet aan een airdrop en zorg ervoor dat je goed onderzoekt of er ook daadwerkelijk een airdrop is. Is het te mooi om waar te zijn? Sla de airdrop dan alsjeblieft over.

Wanneer is een airdrop en hoe kan je meedoen?

Het is niet zomaar te zeggen wanneer een airdrop plaats vind en hoe je hier aan mee kan doen. De beste manier om op de hoogste te blijven van airdrops is om Facebook groups of Twitter accounts te volgen welke cryptocurrency dagelijks bespreken. Vaak worden hier tijdig airdrop met elkaar besproken en kan je ook vrij veel zekerheid hebben dat dit ook betrouwbare airdrop zijn. Een andere manier is je in te schrijven voor aidropalerts. Dit zijn vaak websites/apps welke je op de hoogste stellen zodra een airdrop gaat plaats vinden.