EU legt speculeren in Cryptomunten aan banden

EU legt speculeren in Cryptomunten aan banden

Binnen heel Europa zal er binnenkort een beperking komen op het speculeren met CFD’s en binaire opties. de ESMA (Europese financieel toezichthouder) heeft deze maatregelen genomen en heeft de strengste maatregelen genomen op het speculeren van cyrptomunten.

Wat houdt het speculeren op cryptomunten precies in?

Heel simpel uitgelegd kan je bij het speculeren van cryptomunten aangeven of een koers gaat stijgen of dalen. Dit is tenopzichten van de huidige markt niet zoveel anders alleen kan je bij speculeren ook aangeven of je werk met een hefboom. Hierdoor kan je met relatieve lage bedragen een veel grote winst pakken.

Met dit praktijk voorbeeld zal het waarschijnlijk een stuk eenvoudig worden. Stel je hebt €100 dan zal dit normaal gesproken de maximale inleg zijn. Door de hefboomwerking bij het speculeren kan je deze €100 met de factor 30 vermenigvuldigen. Je handelt dan opeens met €3.000 en niet meer met €100. Als jij bijvoorbeeld inzet op een stijging van de Bitcoin en deze stijgt naar €110 dan zou je normaal gesproken €10 winst pakken. Bij de hefboomwerking wordt dit €3.300 – €3.000 = €300. Natuurlijk ligt het grote probleem niet bij de winst, maar vooral zodra beleggers verlies draaien en zeker als dit meer is dan zij kunnen veroorloven.

Wat houden de maatregelen in?

Deze hefboom mag binnenkort niet hoger als de factoor twee zijn waardoor het risico op grote hoeveelheden verlies afneemt. Daarnaast mogen beleggers straks niet meer verliezen als zij zelf hebben ingelegd.

Al met al lijken dit te leiden tot een gezonde toekomst voor de cryptomunten. Tenslotte zal de techniek en concepten centraal moeten staan. En is het verdienen aan deze cryptomunten veel minder belangrijk?