Pools bank betaald bekende vlogger voor campagne tegen cryptocurrency

Pools bank betaald bekende vlogger voor campagne tegen cryptocurrency

De centrale Poolse bank en de financieel toezichthouder voeren campagne tegen cryptocurrency. Voor deze campagne zouden ze een Youtube kanaal van Marcin Dubiel hebben ingeschakeld. Met inmiddels 930.000 volgers heeft deze Youtuber een flink bedrag van de in totaal 22.000 euro kostende campagne op zijn bankrekening mogen bijschreven. Het enigste wat hij hiervoor hoefde te doen is spelen alsof hij al zijn geld was kwijtgeraakt.

Volgens RTL Z wou de Poolse centrale bank niet inhoudelijk reageren, maar is het wel bekend met het verhaald. Bij de financieel toezichthouder werd de telefoon zelfs helemaal niet opgenomenen. Aldus RTL Z

Poolse centrale bank kritisch

Het is niet voor het eerste dat de Centrale bank van Polen kritisch op de munt is. Eerder lanceerde zij al een website waarop te lezen is waarom het zo gevaarlijk is om in cryptocurrency te stappen. Natuurlijk is Polen niet het enigste land welke kritisch op de cryptocurrency. In ons eigen land is de DNB ook van mening dat cryptocurrency geen geld is en waarschuwt de AFM continue voor de gevaren van cryptovaluta.

Meer landen kennen al langere tijd weerstand tegen de crypto. Toch lijkt een verbieding op de crypto totaal niet aan de orde. Zo zagen we in Zuid-Korea eind januari een hoop onrust, maar kwam de FSC alleen met strengere regelwetgeving. Zo mogen Zuid-Koreanen alleen nog maar handelen in de munten als zij 18 jaar en ouder zijn en in het bezit van een Zuid-Koreaanse nationaliteit. Bovendien mag je alleen nog onder je echte naam bitcoins en cryptos kopen.

Bovendien gaat het bij veel landen niet om het idee achter de crypto, maar de randzaken. Zij spreken zich vooral uit tegen het speculeren en witwassen van geld op de bitcoinbeurzen. Door betere regelgeving moet dit worden tegengegaan.